Amenajari exterioare-Gratar, Pergola, Anexa, Carport

pergola

Odata cu mutarea intr-o casa pe structura din lemn, pentru a se bucura de spatiul din exteriorul casei, clientii nostri au luat in calcul construirea unui gratar. Iar pentru ca gradina era generoasa, au integrat in spatiul dedicat gratarului o Anexa destinata relaxarii, o Pergola si un Carport, toate executate pe structura din lemn.

pergola 1pergola 2

Recomandarea noastra a fost apelarea la un arhitect, care a realizat un proiect unitar al gradinii, aceasta fiind gandita ca o extensie a interiorului locuintei, care reflecta personalitatea proprietarilor si ii binedispune cand acestia se intorc acasa.

pergola 3pergola 4

Pentru a se proteja de arsita soarelui pe timpul verii a fost  proiectata si executata o Anexa pe structura din lemn, cu deschidere atat spre o pergola din lemn, cat si spre zona gratarului. Interiorul Anexei este un spatiu luminos si confortabil care are atat rol de relaxare, cat si spatiu de socializare, in functie de nevoile familiei, beneficiind si de un grup sanitar.

pergola 5pergola 6

Pergola a fost executata din grinzi si stalpi din lemn stratificat, devenind un accesoriu indispensabil, care schimba semnficativ aspectul gradinii, facand legatura spre iazul cu plante. Pergola din lemn poate deveni un umbrar amenajat cu plante cataratoare sau chiar acoperita cu panza, papura, rogojina sau stuf.

pergola 7pergola 8

Terasa gratarului a fost executata de asemenea din grinzi si stalpi din lemn stratificat, lasate la vedere, lasand posibilitatea ochiului de a vedea inchiderile cu lambriurile din lemn nut si feder. De asemenea, langa gratar a fost amenajata si o minibucatarie de vara, cu o chiuveta integrata.

pergola 9pergola 91

In legatura directa cu structurile din lemn executate, a fost construit un carport pe structura din lemn, pentru 2 masini, avand inclusa o magazie pentru sculele de gradina. Grinzile si stalpii aparenti au fost realizati din lemn stratificat, iar magazia a fost imbracata cu lambriuri din lemn nut si feder.

pergola 92pergola 93

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print