case_din_lemn

CASE DIN LEMN BIANCA, MAI MULT CONFORT SI SIGURANTA, MAI PUTIN CONSUM DE ENERGIE !

  DE CE O CASA DIN LEMN?

Lemnul, datorita multiplelor avantaje pe care le prezinta din punct de vedere tehnic si constructiv, a constituit de-a lungul timpului, si constituie si astazi, unul dintre principalele materiale de constructie.

Construcţia unei case pe structură de lemn este una dintre cele mai folosite tehnici de construcţii din lume. În Statele Unite, 90% din casele de locuit sunt din lemn, in tarile Scandinave peste 70%. Guvernele statelor europene încurajează puternic folosirea materialelor ecologice ( care au suferit putine transformari in procesul de productie si montaj fata de starea lor naturala). Guvernul Frantei incurajeza casele din lemn care au un regim de impozitare scazut.

Pretul de cost al unei case din lemn este considerabil mai mic decat al solutiilor considerate traditionale, pentru cel putin aceleasi conditii de calitate si confort.

 • Lemnul si energia
  Constructiile pe structura din lemn contribuie substantial la economisirea de energie intrucat pentru prelucrare, punere in opera se folosesc mult mai putine resurse energetice decât pentru prelucrarea, fabricarea altor materiale de constructii: de 4 ori mai putine decât pentru beton sau de 24 de ori mai putine decât pentru otel.Lemnul este de 6  ori mai izolant decat caramida si de 15 ori mai izolant decât betonul, costurile in exploatare reducandu-se cu cel putin 30% fata de constructiile clasice.
 • Coeficientul de conductivitate termica al unui perete tip ‘‘sandwich’’ executat de societatea noastra pe structura de lemn, termoizolatie intre montantii de lemn ai peretilor cu vata minerala sau bazaltica grosime 150 mm, izolatie din spuma poliuretanica, folie antivapori, placare interioara cu gips-carton montat pe structura metalica sau tructura din lemn, placare exterioara cu OSB si termosistem din polistiren ori vatata bazaltica grosime 100-150 mm este sub 0.20W/m²K.
 • Comparativ, un perete din beton, pentru a atinge aceleasi caracteristici de izolare termica ar trebui sa aiba o grosime de peste 1 metru !
 • Confortul lemnului
  O constructie din lemn  îmbunatateste confortul persoanelor care locuiesc în ea, datorita faptului ca peretii nu sunt reci si umezi.   La construirea unei case traditionale se foloseste apa, iar peretii unei astfel de constructii  se usuca în 10-24 luni. In plus, construind din lemn, se castiga în jur de  5-7 % din suprafata utila în raport cu o constructie din zidarie sau beton.
 • Rezistenta la cutremur
  Principiul de transmitere al greutatii este acelasi cu al structurilor in cadre, cu diferenta ca materialul folosit este lemnul, care este mult mai elastic comparativ cu materialele de constructii clasice. Acest fapt, impreuna cu greutatea proprie redusa permite constructiilor executate pe structura de lemn sa reziste la seisme cu magnitudinea de peste 8 grade pe scara Richter.
  Vezi aici VIDEO Test cutremur!
 • Performantele logistice ale lemnului
  Casele din lemn framing se caracterizeaza prin  pre-fabricare în fabrica (structura, sarpanta, plansee, etc), ceea ce determina reducerea duratei executiei (ex. o constructie avand suprafata desfasurata de 140mp se realizeaza si se preda la cheie in max. 120 zile).
 • Trainicia unei constructii din lemn
  Trainicia unei constructii din lemn nu mai este de demonstrat.  Anumite case din lemn sau ferme de acoperis dateaza din secolul al  XI-lea, ele exista  si acum, sunt exemple graitoare.

Stiati ca…

O constructie din lemn este cum nu se poate mai  binefacatoare. Dupa anumite studii, bine cunoscute de medici, constructia din lemn nu întrerupe câmpul magnetic terestru, necesar echilibrului biologic omenesc.

Contrar unei idei foarte raspândite, comportamentul lemnului în prezenta focului, este excelent.  De fapt, cand este cuprins de flacari, lemnul se consuma încet si-si pastreaza toate proprietatiile mecanice timp  de lungi minute, fata de cele mai multe materiale de constructii.

Anumite tari ca Japonia sau SUA, impun construirea locuintelor din lemn în zonele unde cutremurele de pamânt sunt frecvente, pentru ca lemnul este  materialul de constructie care rezista cel mai bine la cutremure.

  DE CE CASE DIN LEMN PREFABRICATE SI SARPANTE INDUSTRIALIZATE ASAMBLATE CU PLACI MULTICUI?
TIMBER WELD TECHNOLOGY – „SUDURA LEMNULUI” – TEHNOLOGIA VIITORULUI PENTRU CONSTRUCTIILE DIN LEMN!

Fabricarea  de sarpante si case din lemn prin tehnologia Sudura Lemnului  este un concept modern de asamblare elementelor structurale din lemn cu ajutorul placilor multicui (placi cu cuie).

De la aparitia tehnologiei MiTek in Romania in anul 2006, compania noastra a renuntat sa mai foloseasca scoabe pentru imbinarea elementelor din lemn si drujbe pentru debitarea elemntelor din lemn, inlocuind complet procesul de fabricare al caselor din lemn, cat si al sarpantelor,  cu sistemul caselor din lemn prefabricate si  sarpantelor industrializate asamblate cu placi multicui.

  INLOCUIREA TEHNOLOGIEI DE FABRICARE PENTRU SARPANTE, PLANSEE SI CASE DIN LEMN PREFABRICATE, 5 SCHIMBARI VITALE PENTRU CRESTEREA CALITATII SI SIGURANTEI IN EXPLOATARE!

1. Inlocuirea proiectarii cu autocadul cu – MiTek RoofCon- TrussCon, program de proiectare profesional specializat exclusiv in desenul si calculul structural pentru sarpante, plansee, case si structuri din lemn in sistem industrilalizat, conform EN 14 250 cod european de  fabricare si imbinare elemente structurale din lemn cu placi multicui, in conformitate cu Eurocod 5 si Normativele romanesti in vigoare.

8 ore de proiectare 1 ora de proiectare
mansarda_proiectata_traditional mansarda_proiectata_industrializat1

2. Inlocuirea scoabelor cu placi multicui pentru imbinarea elemetelor structurale din lemn la fabricarea de:  sarpante, acoperisuri, case din lemn prefabricate si structuri speciale din lemn.

Sistem clasic cu scoabe Sistem industrializat cu placi multicui
imbinare_scoabe hala din lemn industrializata
scoabe ferme din lemn, grinzi cu zabrele imbinate cu placi multicui CE
presare_conectori_multicui

3. Inlocuirea drujbei cu – Ciculare CNC masini care debiteaza lemnul automat dupa programul de proiectare RoofCon TrussCon.  

circular_lemn_comanda_numerica circular_debitare_lemn

performanta_santier

4. Inlocuirea mesei din lemn pentru fabricarea peretilor pentru case din lemn  cu – mese automate.

Masa din lemn Masa automata
masa_lemn

5. Inlocuirea grinzilor de planseu tip bila sau capriori cy – grinzi cu zabrele tip Posi Floor, planseu ideal atat pentru casele din lemn prefabricate, cat si pentru casele de zidarie inlocuind cu succes placa de beton. Nu scartaie, nu vibreaza, este fonoizolant, echivaleaza cu o placa din beton cu grosimea de 15 cm. 

Planseu tip bila/capriori Planseu cu zabrele tip Posi Floor
planseu_clasic
planseu_clasic_instalatii

Folosind modul acesta de construire a sarpantelor si a caselor din lemn prefabricate cu tehnologie moderna, eliminam erorile umane in procesul de productie si montaj, omul indeplinind doar o procedura simpla de imbinare a subansamblelor in santier pe principiul unui LEGO. Fiecare sarpanta, mansarda, casa din lemn, structura din lemn este insotita de CARTEA DE MONTAJ si CAIETUL DE SARCINI, in care se explica amanuntit fiecare etapa de montaj.

  Case din lemn si sarpante industrializate! 90% in atelier – 10% in santier!
image_pdfimage_print