Constructii case pe structura din lemn

case_din_lemn

CONSTRUCTII CASE PE STRUCTURA DIN LEMN

In general, cei care doresc sa isi construiasca o casa, fie pe structura din lemn, fie din cadre de beton armat, zidarie, baloti din paie, caramida s.a., apeleaza in prima faza la internet.

In ceea ce priveste constructia caselor pe structura din lemn, exista pareri atat pro cat si contra. Sunt chiar firme de proiectare sau proiectanti care nu recomanda astfel de constructii pe structura din lemn spunand ca lemnul este……..

Acesti proiectanti nu sunt informati, nu sunt suficient de pregatiti in domeniul constructiei caselor pe structura din lemn sau au avut ghinionul sa colaboreze cu dulgheri gen „Dorel”, care le stiu pe toate, si au trecut printr-o experienta negativa, alegandu-se cu o casa realizata din lemn verde, sau in care au gasit carii, mucegai, scoabe, etc.

De obicei, clientul gaseste constructorul sau fabricantul de case pe structura din lemn, dupa care merge la arhitect si incepe sa proiecteze casa pe structura din lemn. Este corect pana la un anumit punct. Arhitectul si constructorul trebuie sa se informeze despre respectiva firma si, foarte important, despre tehnologia de fabricare. Trebuie sa mearga impreuna cu clientul in fabrica de constructii de case din lemn pentru a se documenta despre sistemul constructiv, despre sectiunile de lemn utilizate pentru pereti, planseu, sarpanta, sectiuni care au un rol important in dimensionarea suprafetelor finite. Toti fabricantii care construiesc case pe structura din lemn au ingineri proiectanti specializati in proiectarea structurala a acestui tip de lucrari. Un fabricant de case pe structura din lemn care nu are macar un inginer proiectant angajat cu contract de munca ar trebui sa va ridice intrebari, deoarece acest lucru inseamna ca producatorul colaboreaza cu diversi proiectanti de la care primeste proiectele pentru productie, executate dupa propriul lor concept.

Va invitam sa accesati un proiect DDE pentru o casa pe structura din lemn incepand de la proiectul DTAC la proiectul DDE structura din lemn si terminand cu executia lui:

Asadar iata un proiect de casa pe structura din lemn corect realizat. Habitat-Case Bianca va ofera o garantie a structurii din lemn de 30 de ani.

  Case din lemn si sarpante industrializate! 90% in atelier – 10% in santier!