Case Lemn Bianca a lansat un nou concept in luna Ianuarie a anului 2020 „Proiecte tip pentru CASE DIN LEMN”.

In toata lumea exista conceptul de “proiecte tip” atunci cand vine vremea sa-ti constuiesti o casa pe pamant, fie ca este o casa pe structura din lemn, beton sau zidarie, etc.

In Romania acest concept nu functioneaza intrucat nu sunt suficiente firme de arhitectura care sa promoveze proiectele tip case din lemn iar revistele de specialitate ce contin aceste proiecte lipsec cu desavarsire.

Case lemn Bianca cu traditie din 1994 in fabricarea de case pe structura din lemn vine in sprijinul clientului cu un nou concept de case. Acest concept este folosit in America de Nord, Australia si in Europa de Vest.

O ascensiune puternica si de invidiat in acest domeniu o are Polonia, unde arhitectii s-au unit in trust-uri de arhitectura pentru a veni in sprijinul clientului cu cataloage si reviste de specialitate cu proiecte tip la preturi accesibile, minimum 50 % mai mici fata de Romania.

Peste 10 companii de arhitectura cu sute de angajati si arhitecti, impreuna cu colaboratorii lor, lanseaza lunar cataloage cu proiecte continand toate tipurile de arhitectura posibila, pentru diferite terenuri si forme de relief.

Mentionam aici firme de arhitectura precum Archon unde puteti comanda proiectul la preturi super accesibile.  Arhitectul sau inginerul structurist trebuie doar sa adapteze constructia la cerintele de rezistenta in conformitate cu legislatia din Romania.

Un alt elemnt de noutate este faptul ca majoritatea arhitectilor si inginerilor proiectanti din Polonia, Franta, UK, Scandinavia, au renuntat sa mai proiecteze si sa promoveze sarpanta traditionala, dulgheresca clasica deoarece aceasta este mare consumatoare de material lemnos si presupune foarte multa manopera in santier.

Sarpanta traditionala este acum inlocuita cu sarpanta industrializata in sistem grinzi cu zabrele din lemn uscat, tratat, metoda de asamblare fiind cu placi metalice multicui ,,Tehnologia – sudura lemnului ,,.

Pe acest SITE gasiti proiecte de arhitectura tip iar sarpantele sunt deja proiectate in variante industrializate.

Castigatorii acestei solutii sunt:

  1. Clientul primeste de la producatori o sarpanta industrializata sigura, din lemn uscat, tratat, clasa de rezistenta C24. Pretul este cunoscut inca din faza de proiect, nu apar costuri suplimentare in santier.
  2. Proiectantul realizeaza in timp record proiectul structural cu programul de proiectare PAMIR si are garantia lucrului bine facut de catre montatorii de sarpante industrializate.
  3. Constructia si montajul sarpantei industrializate -timpul de montaj se reduce cu mimimum 50% fata de sarpanta traditionala.