De la idee la realitate…in doar 3 luni

foto corbeanca

Societatea Habitat-Case Bianca nu este specializata doar in productia si montajul structurilor prefabricate din lemn ( case, mansarde, hale, sarpante, foisoare, etc.), cat si in montarea diferitelor tipuri de invelitoare, executarea finisajelor exterioare si interioare, realizarea instalatiilor termice, sanitare si electrice, intr-un cuvant predarea “Casei La Cheie”.
Povestea elegantei vilei din imagine a inceput odata cu achizitionarea de catre beneficiari a unei case obisnuite (parter cu pod locuibil) in loc. Corbeanca, jud. Ilfov, aleasa nu atat pentru arhitectura deosebita, executia ireprosabila sau calitatile constructive, cat pentru curtea spatioasa si gradina cu livada.

 Corbeanca final Final Corbeanca


In cazul de fata s-a adeverit zicala: mai bine construiesti o casa de la zero decat sa refaci o casa construita de altii.
Desi casa era construita relativ recent-in anii 2002-, beneficiarii au constatat ca invelitoarea era in stadiu avansat de degradare, lucru care a permis ploii sa se infiltreze in toata structura podului, precum si in restul casei, iar ferestrele si usile casei erau aproape inutilizabile.

Deoarece inlocuirea invelitorii presupunea interventii majore la structura din lemn a podului, beneficiarii au decis demolarea podului casei si construirea unui etaj prefabricat pe structura din lemn, ales in principal datorita rapiditatii executiei, neingreunarii structurii existente a casei si costurilor reduse fata de o constructie clasica, din zidarie.

casa initiala demolare si consolidare

Intelegand ca nu mai este loc de “carpeala” cu diferiti mesteri, in dorinta de a avea un lucru executat cu responsabiliate, beneficiarul constructiei a petrecut zile intregi studiind tehnologia de executie a structurilor prefabricate din lemn, software-ul care face calculul structural al acestora, istoricul si experienta companiilor care executa astfel de structuri, materialele utilizate in procesul de productie, precum si distanta dintre fabrica care urma sa-i execute supraetajarea si constructia sa.

In urma unei vizite la show-room-ul de prezentare din incinta fabricii noastre de productie a structurilor prefabricate din lemn, beneficiarul a luat decizia ca executia supraetajarii pe structura din lemn sa fie realizata de catre compania noastra. Urmatorul pas a fost realizarea proiectului tehnic de executie pentru structura prefabricata din lemn, cu calculul structural integrat, conform Anexelor Nationale si Eurocod 5.

 foto proiect corbeanca  proiect corbeanca

Dupa obtinerea tuturor avizelor si autorizatiilor de demolare si construire au inceput lucrarile de demolare a sarpantei si consolidarea structurii parterului casei.
Elementele prefabricate ale supraetajarii ( pereti si grinzi cu zabrele) au sosit la locul constructiei si au fost descarcate din Tir dupa aprox. 3 saptamani de munca continua la demolare si consolidare.

sosire pe teren fixare pereti etaj

In aprox. 3 zile peretii pe structura din lemn ai etajului ( cu o suprafata de 150mp) erau fixati atat de placa de beton, cat si intre ei, iar in alte 3 zile au fost pozitionate si fixate fermele prefabricate care constituie sarpanta constructiei.

Bonusul il reprezinta podul casei, datorat formei acoperisului si tehnologiei grinzilor prefabricate cu zabrele, calculate astfel incat s-a permis amenajarea in podul casei a unui spatiu liber de aproape 100mp, fara stalpi si popi intermediari.
Peste fermele prefabricate din lemn a fost batuta scandura de lemn, montata invelitoare din tigla metalica cu piatra naturala si ferestre de mansarda pentru iluminarea si aerisirea podului.

finalizare structura supraetajare montare tigla metalica

Ulterior au fost montate ferestrele din pvc imitatie lemn, executat termosistemul exterior cu polistiren (atat la etaj, cat si la parter), iar la final batut sageacul vopsit (streasina casei), aplicata tencuiala texturata, jocurile de culori pe fatada si piatra decorativa, conform detaliilor din proiectul de arhitectura.

finalizare termosistem termosistem case din lemn

Avand in vedere eforturile financiare ale beneficiarilor, anul acesta lucrarile s-au oprit aici. In primavara vom continua cu lucrarile de amenajare interioara.

 

 

 

image_pdfimage_print