Mansarda din lemn open-space, Buftea-jud. Ilfov

BIANCA-CASE LEMN a finalizat in martie 2020 executia si montarea unei supraetajari de tip mansarda din lemn open-space in orasul Buftea-judetul Ilfov.

Dupa cum bine puteti observa din imagini, mansarda este fara popi din lemn, rezultand un spatiu liber, generos ce poate fi organizat fara nici un fel de restrictii.

Acest luctru se datoreaza Tehnologiei moderne, know how- ului MiTek si experientei de peste 28 ani pe care HABITAT-CASE LEMN BIANCA o are in acest domeniu.

Cheia succesului HABITAT-CASE BIANCA:  clienti multumiti care au obtinut mai mult spatiu locuibil in mansarda, fara popi si stalpi de lemn intermediari care ar fi deranjat in amenajarea spatilui locuibil.

Costurile de realizare a mansardei ingineresti open-space sunt comparative cu o sarpanta dulghereasca!

Mansarda de fata este una open-space, suprafata construita 215 MP, dimensiune 10 x 22,21 M, fiind montata peste placa de beton a unei constructii de zidarie parter in termen de 3 zile.

Clientul nostru a beneficiat de o mansarda din lemn cu un spatiu interior generos fara stalpi din lemn, iluminarea naturala fiind realizata firesc prin ferestrele din aticurile mansardei si prin 2 lucarne cu forma semicirculara care ne aduc aminte de casele din Sibiu.

In varianta traditionala, forma acestor lucarne este dificil de realizat, insa tehnologia grinda zabrelita asamblata cu placa multicui permite realizarea cu usurinta a acestora.

Acest tip de lucarna semicirculara – “OCHI DE BOU” ofera un aspect exterior deosebit al acoperisului, mult diferit fata de cel al unei sarpante obisnuite.


Mansarda BIANCA este de tip open-space in sistem grinzi cu zabrele. Proiectarea si calculul de rezistenta a fost realizat in MiTek-PAMIR ,program de proiectare specializat in structuri din lemn de catre inginerii HABITAT-CASE LEMN BIANCA.

Grinzile cu zabrele din lemn asamblate cu placi multicui au fost executate in fabrica de case si sarpante din lemn HABITAT-CASE BIANCA din Balotesti-Ilfov.

Fixarea mansardei peste placa de beton a fost realizata cu cu ajutorul organelor de asamblare de tip conexpand in combinatie cu vinclu de imbinare metalic grosime 2.5 mm cu nervura ambutisata.

Prin combinarea celor doua sisteme de fixare s-a realizat un montaj sigur al grinzilor cu zabrele din lemn fata de placa de beton, fiecare prindere fiind calculata la smulgere, vant si cutremur.

Toate organele de asamblare utilizate sunt agrementate CE detinand certificate de perfomanta!


Apelati la profesionisti, nu va lasati pacaliti!

Verificati istoricul si experienta constructorului inaine de contractare!

  Case din lemn si sarpante industrializate! 90% in atelier – 10% in santier!