mansardare_bloc mansarda_hotel mansarda_semirotunda

MANSARDE

Mansarda din lemn este spatiul locuibil din podul casei (al cladirii ) rezultat din sistemul constructiv al sarpantei din lemn (acoperisului).
Mansarda pe structura din lemn se poate realiza in 2 variante constructive:

A. Mansarda dulghereasca-traditionala  din lemn ecarisat si lamelar incleiat
B. Mansarda industrializata (prefabricata) din lemn ecarisat si lamelar incleiat

mansarda_open_spaceA. Mansarda din lemn in sistem traditional se compune din: cosoroaba, capriori din lemn, astereala, pane intermediare, pana de coama, popi si stalpi , scaune (reazame), folosind ca organe de asamblare cuie de dulgherie , scoabe din otel, buloane, si alte sisteme de asamblare neconventionale, inventate de mesterii dulgheri la fata locului.

B. Mansarda din lemn industrializata prin ,,sudura in lemn multicui,, este alcatuita din capriori  tip ginzi cu zabrele din lemn ecarisat, tratat si uscat, conravantuiri si distantieri din lemn, organe de asamblare tip placi multicui, ancore chimice , conexpanduri ,vinclu de imbinare si papuci de grinda in locul mustatilor din sarma, cuie ancora si elicoidale in locul cuielor clasice de dulgherie.

Mansarda industrializata multicui  este mult mai sigura si economica decat mansarda dulghereasca. Consumul de material lemnos este mai mic avand o rezistenta mult mai mare si poate avea  orice forma. Compania noastra recomanda mansarda industrializata pentru toate tipurile de constructii in special constructiilor care au la partea superioara terasa si pentru case din lemn

 

Comparatie costuri intre sarpanta industrializata de tip mansarda produsa de compania noastra si sarpanta traditionala dulghereasca cu pane, scaune, popi si stalpi intermediari

Pentru a vedea comparatia detaliata, cat si costurile cu proiectarea, prefabricarea si montarea mansardei, va rugam dati click pe imaginea de mai jos:

mansarda-pdf

mansarde_open_space

  Case din lemn si sarpante industrializate! 90% in atelier – 10% in santier!

 

image_pdfimage_print