case_din_lemn

CONSTRUCTII CASE PE STRUCTURA DIN LEMN

In general, majoritatea oamenilor care doresc sa isi construiasca o casa, fie pe structura din lemn, fier, cadre de beton armat, zidarie, baloti din paie, caramida etc. apeleaza in prima faza la internet pentru a se documenta.

Un domeniu sensibil al constructiilor este construirea unei CASE PE STRUCTURA DIN LEMN, unde parerile sunt pro si contra. Exista firme de proiectare, arhitecti, ingineri structuristi care nu recomanda constructiile pe structura din lemn.

Parerea noastra, ca firma cu mare experienta in constructii de case pe structura din lemn, este ca proiectantii nu sunt suficient de informati si bine pregatiti in acest domeniu, din mai multe motive:

  • fie nu iubesc sau nu au incredere in lemn ca material structural de constructie
  • fie nu au studiat suficient disciplina de proiectare structuri din lemn in facultate
  • fie ca au avut o experienta negativa, proiectele lor ajungand pe mana constructorilor iresponsabili sau slabi pregatiti – gen „Dorel”, care le stiu pe toate, alegandu-se in final cu o casa realizata din lemn verde, in executia careia nu au fost respectate detaliile de executie si imbinare a lemnului

LANTUL CORECT IN ALEGEREA PROIECTANTULUI SI A CONSTRUCTORULUI CAND DORITI SA VA CONSTRUITI O CASA PE STRUCTURA DIN LEMN PENTRU A NU DEPASI BUGETUL!

  • Alegeti un proiect sau o schita de proiect din zecile de mii de proiecte din cataloage sau internet, care considerati ca vi s-ar potrivi
  • Trimiteti acel proiect catre producatorii de case din lemn, orice producator serios va poate face oferta estimativa de pret si bugetul pentru structura casei de lemn la rosu. Verificati bonitatea, experienta si credibilitatea constructorului.
  • Din acel moment incepeti sa cautati impreuna cu producatorul de case, arhitectul care sa va intocmeasca documentatia in vederea obtinerii autorizatiei de construire.
  • Producatorii credibili de case pe structura din lemn va pot recomanda arhitecti care stiu sa proiecteze CONSTRUCTII CASE PE STRUCTURA DIN LEMN. Nu toti arhitectii stiu sa proiecteze astfel de constructii si nu toate proiectele concepute de ei se pot executa pe structura din lemn.
  • In situatia in care aveti in familie un arhitect sau un prieten care sa va intocmesca proiectul DTAC, recomandati-i sa colaboreze cu proiectantii structuristi ai producatorului in vederea realizarii proiectului DDE al structurii din lemn.
  • Proiectul structural DDE, trebuie sa fie realizat obligatoriu de proiectanti specializati exclusiv in proiectarea de structuri din lemn, care lucreaza in programe de proiectare specializate si fac zilnic acest lucru. Un proiectant stucturist specializat in proiectarea de structuri din beton sau otel nu va reusi sa proiecteze o structura din lemn la nivel profesional din 2 motive:

1- A investit bani in programe de proiectare si calcul structural pentru beton si metal

2- Programele de proiectare pentru structurile din lemn sunt prea scumpe cand nu lucrezi zilnic cu ele pentu a-ti amortiza investitia

  • Arhitectul trebuie sa colaboreze cu proiectantul stucturist din unitatea de productie si sa mearga impreuna cu clientul in fabrica de case din lemn pentru a se documenta asupra sistemului constructiv, despre sectiunile de lemn utilizate pentru pereti, planseu, sarpanta, sectiuni care au un rol important in dimensionarea suprafetelor finite.

Va invitam sa accesati un proiect DDE pentru o casa pe structura din lemn, incepand de la proiectul DTAC la proiectul DDE structura din lemn si terminand cu executia lui:

     Proiectul DDE integral pentru aceasta casa pe structura din lemn disponibil in curand pentru a va face o idee cum trebuie sa arate un proiect complet.
  Case din lemn si sarpante industrializate! 90% in atelier – 10% in santier!
image_pdf