sarpante_acoperisuri

SARPANTA BIANCA  ,,satisface al 8-lea simt,, prin rafinament, calitate, exigenta si siguranta!

Sarpanta, impreuna cu acoperisul, alcatuiesc ,,PALARIA CASEI,, -reprezentand unul din elementele determinante ale oricarei case care ne protejeaza impotriva intemperiilor (ploaie, zapada, etc.) si impresioneaza prin anvergura si estetica detaliilor sale arhitecturale.

sarpanta_ovala_caramfil_bucuresti

Foarte multe persoane fac confuzie intre sarpanta si acoperis si, pentru a elimina acesta confuzie, ne-am gandit sa lamurim aceasta problema:

 • Sarpanta este partea superioara a unei constructii care serveste drept suport pentru montarea invelitorii (tabla, tigla ceramica sau metalica, etc.) sau a hidroizolatiei in cazul sarpantei tip terasa. Aceasta poate fi pe structura din lemn (capriori, ferme, pane, stalpi, etc.), metal sau beton si are rol structural, obligatoriu trebuie sa fie calculata la vant, uragane, zapada si seism.
 • Acoperisul este ansamblul format din sarpanta, invelitoare, pazie, saceac si elementele de scurgere a apelor pluviale (jgheaburi, burlane, dolii, coame)

In mod figurat, sarpanta este ”palaria” unei constructii, fie ca aceasta este realizata pe structura din lemn, zidarie, beton, etc.

De-a lungul istoriei, rolul palariilor a fost unul divers, de la protectie contra frigului, motive religioase sau ceremoniale, pana la simbolul nobletei, respectului si rafinamentului.

Cel mai elocvent exemplu este Marea Britanie, unde palariile doamnelor de elita, in frunte cu Reginele de-a lungul timpului, reprezinta un blazon al clasei din care fac parte.

Desi necesitatea sarpantelor este incontestabila si de neinlocuit, acestea sunt in mare parte neglijate de unii proiectanti si constructori, care le trateaza ca pe niste simple accesorii ale unei case.

sarpanta_lucarna_semirotund sarpanta_mansarda_semirotund_cluj

DE CE SARPANTA INDUSTRIALIZATA PENTRU CASA DUMNEAVOASTRA?

Pentru ca lucrul facut in atelier este net superior celui facut artizanal in santier!

 • Suntem prima companie din Romania care a renuntat la planseta si a investit in programe performante de proiectare specializate pentru sarpante si structuri din lemn, in conformitate cu EuroCod 5 (cod de proiectare european) si Anexele Nationale.
 • Am investit in tehnologie si in ingineri proiectanti pe care i-am specializat in companii de top in domeniul sarpantelor industrializate la nivel mondial, cum este MiTek Industries.
 • De asemenea am investit in muncitori, dulgheri pe care i-am scolarizat si calificat la locul de munca in meseria de dulgheri si montatori de sarpante, de catre profesori universitari si ingineri specializati exclusiv in domeniul lemnului.

Astazi BIANCA este o companie de top in Romania cu capital integral privat, specializata exclusiv in fabricarea de sarpante si case pe structura din lemn, venind in sprijinul pietei constructiilor de locuinte cu solutia de sarpanta industrializata din lemn de rasinoase ca produs integrat, ce ofera maximum de oportunitati garantate, prin:

 • Rezistenta, care elimina riscurile realizarii unor acoperisuri nesigure, ce pot avea consecinte grave în timp.
 • Servicii complete de consultanta si proiectare
 • Dezvoltarea in mod individual a fiecarui proiect
 • Folosirea celor mai performante programe de proiectare dedicate exclusiv desenului si calculului structurilor din lemn, in conformitate cu EuroCod 5 si Anexele Nationale
 • Garantarea sigurantei, staticii si parametrilor de rezistenta a sarpantei si a materiilor prime
 • Satisfacerea nevoilor clientului referitoare la forma geometrica a acoperisului
 • Calitatea materialelor folosite: pentru lemn utilizam clasa de rezistenta minim C24, iar organele de asamblare metalice (placi multicui, etc.) sunt certificate CE si insotite de certificate de performanta.

 

Ce este sarpanta industrializata?

Este un produs care se executa 100% in atelier si doar montajul in santier!

Putem adapta, converti orice proiect de sarpanta proiectat in varianta traditionala in sarpanta industrializata.

Atat proiectantii, cat si constructorii, precum si clientii finali trebuie sa stie ca in Romania se produc sarpante industrializate si pot fi achizitionate ca produse prefabricate de la Fabrica de Sarpante BIANCA.

Asa cum am spus la inceput, sarpanta poate fi comparata cu o ,,palarie,,, iar noi ne propunem ca prin calitatea sarpantelor noastre si din respect pentru clientii nostri, sa ii salutam cu ,,SUS PALARIA,, pentru BIANCA si ,,JOS PALARIA,, pentru sarpanta industrializata!

Diferite modele de sarpanta tip grinda cu zabrele imbinate cu ajutorul placilor multicui Tehnologie << SUDURA LEMNULUI >>

ferma_mansarda_frantuzeasca ferma_mansarda_peste_placa_de_betonferma_mansarda_planseu_posi ferma_mansarda_pod_locuibil_2_ape ferma_sarpanta_2_ape ferma_sarpanta_2_ape_cu_bolta ferma_sarpanta_foarfeca ferma_sarpanta_forma_curba ferma_sarpanta_monopanta ferma_sarpanta_portal ferma_sarpanta_semicerc ferma_sarpanta_semirotunda grinda_cu_zabrele_terasa_planseu sarpanta_arc_de_cerc

 

sarpanta_prefabricata

  Case din lemn si sarpante industrializate! 90% in atelier – 10% in santier!

 

image_pdf