tehnologie

CASA PE STRUCTURA DIN LEMN

Casa pe structura din lemn, fie ca este o locuinta permanenta, fie ca este o casa de vacanta, trebuie sa respecte Normele de fabricare europene EN 14250 si EN 1408.

pereti_framing_cu_placi_multicui planseu_case_din__Habitat_Bucuresti

O casa pe structura de lemn trebuie sa fie la fel de durabila in timp ca si o casa de zidarie, cadre din beton, structura metalica, etc.

Rezistenta si durabilitatea in timp pentru casa pe structura din lemn este determinata de mai multi factori si de experienta constructorului in domeniul fabricarii de case pe structura din lemn:

  1. Calitatea lemnului
  2. Proiectarea structurala
  3. Modul de imbinare a elementelor structurale din lemn
  4. Procesul de productie, fabricare si montaj.

Daca va decideti sa locuiti intr-o casa pe structura din lemn trebuie sa fiti atenti la 5 aspecte foarte importante:

1.  Calitatea si  umiditatea lemnului utilizat de constructor
Lemnul utilizat la fabricarea de case pe structura din lemn trebuie sa aiba obligatoriu clasa de rezistenta C24 conform Eurocod 5 si umiditatea sub 16%.
uscator_lemn
2. Trasabilitatea lemnului
Materialul lemnos utilizat la fabicarea de case pe structura din lemn trebuie sa detina certificare FSC incepand de la debitarea busteanului din padure, debitarea la gater si transportul catre beneficiarul final.
Procesatorii credibili de cherestea sorteaza lemnul sanatos pentru a nu intra in contact cu  lemn infestat de ciuperci, fungi, carii, etc.
Case Lemn Bianca garanteaza calitatea lemnului utilizat in procesul de fabricare, intrucat se aprovizioneaza de la furnizori care detin certificare FSC.
Este obligatoriu ca lemnul utilizat in ,,procesul de fabricare case pe structura din lemn,, sa fie tratat impotriva daunatorilor prin imersie, autoclava sau termotratare in functie de clasa de exploatare.
Cuva_impregnare_cherestea Depozit_cheretea_tratata_Bucuresti
depozit_cherestea_case_lemn_Bucuresti Depozit_cherestea_Bistrita
3. Calitatea organelor de asamblare
Organele de asamblare a lemnului trebuie obligatoriu sa detina certificate de performanta si agremente CE insotite de certificate de origie.
De retinut: peste 70% din rezistenta unei case pe structura din lemn o reprezinta organele de asamblare si modul de imbinare al elementelor structurale din lemn. In acest mod casa pe structura din lemn nu scartaie, nu vibreaza si devine foarte confortabila.
sisteme_de_imbinare_case_pe_structura_din_lemn Sarpanta_honda_Romania

4. Imbinari sigure pentru structurile din lemn

sisteme_de_imbinare_lemn Habitat_dom_geodezic

Structuri din lemn sigure cu sisteme de imbinare moderne

Imbinare_lemn_cu_placi_multicui_Bucuresti Supraetajare_placi_multicui_Delta_ACM

Tijele filetate, buloanele, suruburile de dulgherie sunt ajutate de placa multicui pentru ca saiba sa nu striveasaca lemnul si pentru a nu ceda in timp.

Tija_filetata_cu_placi_multicui sisteme_de_imbinare__multicui

Plansee din lemn cu placi multicui sigure – imbinari perfecte

planseu_lemn_din_grinzi_Posi-Strut

5. Timpul de livrare si montaj 

Sarpanta pentru casa pe structura din lemn este realizata in sistem industrializat si asamblata cu placi metalice multicui.
In imaginea de mai jos vedeti o sarpanta pregatita pentu a fi expediata si montata in santier. Sistemul de sarpanta industrializata reduce timpul de montaj si sporeste cu mult calitatea acoperisului pentru casa pe structura din lemn.

Sarpanta_industrializata_din_grinzi_cu_zabrele

 Case din lemn si sarpante industrializate! 90% in atelier – 10% in santier!

 

image_pdf