case_din_lemn

1. CAT COSTA O CASA PE STRUCTURA DIN LEMN LA CHEIE ?

1.1 Costul unei case pe structura din lemn la cheie variaza in functie de suprafata construita desfasurata, complexitatea structurii si sarpantei casei, configuratia si inaltimea camerelor, tipul materialului de invelitoare, al materialelor de finisaj exterior si interior, al celor de termo si fonoizolatie, in functie de numarul de bai,  pardoseli, centrala termica, obiecte sanitare, aparataj electric, de fundatie si de natura terenului (panta si studiu geotehnic).

2. CAT COSTA O CASA PE STRUCTURA DIN LEMN LA ROSU ?

2.1 Variatia pretului este in functie de numarul nivelurilor pe care se construieste: casa parter, parter-mansarda, parter etaj, parter- pod nelocuibil, parter-etaj-mansarda, etc.
2.2 Pretul mai variaza si in functie de configuratia incaperilor, inaltimea camerelor si de planul de invelitoare (numarul de ape)

3. CE INCLUDE CASA PE STRUCTURA DIN LEMN LA ROSU ?

3.1 Tot ce reprezinta structura din lemn
3.2 Peretii exteriori placati pe fata exterioara cu OSB 3 12-15mm sau placi MGO (placi din oxid de magneziu)
3.3 Peretii interiori placati pe o fata cu OSB 3 10 mm sau placi MGO (placi din oxid de magneziu)
3.4 Planseu din lemn posi-joist (grinzi din lemn cu zabrele metalice), planseu din grinzi din lemn ecarisat(planseul clasic) sau planseu din lemn lamelar incleiat Glulam
3.5 Pardoseala din OSB 18-22 MM sau placi MGO
3.6 Sarpanta industrializata in sistem MiTek  (grinzi cu zabrele asamblate cu placi multicui), sistemul de contravantuiri si astereala calibrata
3.7 Pazia si saceacul din lambriuri de rasinoase sau dusumea lamba si uluc geluite
3.8 Tratamentul fungic al lemnului
3.9 Kit complet de organe de asamblare metalice
3.10 Transport si montaj

4. CAT DUREAZA CONSTRUCTIA CASEI DE LA COMANDA PANA LA RECEPTIA FINALA?

4.1 Maxim 90 de zile pentru varianta la cheie si 45 de zile pentru varianta la rosu

5. VA OCUPATI SI DE AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE PENTRU CASA DE LEMN?

5.1 Da, oferim la cerere, servicii complete, fara a implica beneficiarul

6. CONSTRUITI CASE SI DUPA PROIECTUL PERSONAL AL CLIENTULUI SAU CONSTRUITI NUMAI MODELE TIP?

6.1 Da, construim si dupa proiectul clientului, insa este nevoie de colaborare intre arhitectul clientului, beneficiar si proiectantii specializati de structura din lemn ai companiei Habitat-Case Bianca, pentru elaborarea proiectului tehnic de executie, in vederea satisfacerii tuturor cerintelor in conformitate cu proiectul de arhitectura
6.2 Avem si proiecte tip, avantajul proiectului tip este ca timpul de executie si montaj este mai scurt, iar pretul este mai mic, cu aproximativ 10-20% mai putin

7. AVETI UN ARHITECT CARE SA VINA LA FATA LOCULUI SA VADA TERENUL, LOCATIA SI SA-MI FACA UN PROIECT DE LA 0?

7.1 Da, colaboram cu arhitecti specializati in proiectarea caselor pe structura din lemn, intrucat casa de lemn are particularitati specifice, trebuie tinut cont de anumite detalii in concept pentru a deveni o constructie solida, pentru eliminarea efectului de scartaiala si pentru a avea un confort termic si fonic foarte bun. O casa pe structura din lemn bine proiectata de la inceput concureaza la capitolul fonoizolatie cu cele din zidarie sau beton.

8. CARE ESTE GARANTIA UNEI CASE PE STRUCTURA DIN LEMN?

8.1 Garantia oferita de Habitat-Case Bianca la structura din lemn este de 40 ani, iar ca durata de viata in exploatare peste 100 de ani

9. CUM SE COMPORTA LEMNUL IN TIMP? NU PUTREZESTE, NU IL MANANCA CARIILE, NU MUCEGAIESTE?

9.1 O intrebare sensibila care pune in dificultate fabricantii credibili de case pe structura din lemn in detrimentul dulgherilor sau mesterilor care lucreaza la fata locului cu lemn verde, plin de mucegai, achizitionat de cele mai multe ori la negru.
9.2 Habitat-Case Bianca a investit sute de mii de Euro in unitatile de productie, utilajele si echipamentele dedicate fabricarii caselor din lemn, precum si in instalatii de uscare si tratare:
9.3 Lemnul nu putrezeste, nu il mananca cariile, nu mucegaieste daca se respecta tehnologia de fabricare si trasabilitatea materialelor utilizate.
9.4 Folosim numai lemn uscat trecut prin uscatoare speciale unde se distrug toate larvele si ciupercile, tratamentul lemnului facandu-se prin imersie sau autoclava cu substante speciale gen REZISTOL, TANALIT SAU BOKEMIT.
9.5 In acest mod lemnul structural al casei va fi ca in prima zi si peste 100 de ani.

10. CASA DIN LEMN SCARTAIE ? NU APAR FISURI LA FINISAJE IN TIMP?

10.1 Casele realizate de Habitat-Case Bianca sunt executate conform standardelor CE si nu prezinta astfel de particularitati; pentru structuri folosim lemn atent selectionat, uscat in uscatoare controlate, umiditate max 18%  (umiditatea mediului ambient) clasa de rezistenta si calitate C24
10.2 Pentru imbinarea elementelor structurale din lemn utilizam organe metalice de asamblare de tip placa multicui certificate CE. Nu utilizam scoabe.
10.3 Structurile din lemn realizate cu lemn verde de anumite companii sau mesteri se torsioneaza si crapa favorizand aparitia fisurilor la finisaje si aparitia ciupercilor si mucegaiului. Cuiele si scoabele dulgheresti necertificate creeaza in timp un puternic disconfort fonic.

11. PUTETI CONSTRUI ORIUNDE IN ROMANIA ?

11.1 Habitat-Case Bianca are posibilitatea de a construi in orice localitate din tara, cat si in strainatate. Casa se livreaza in kit pe terenul beneficiarului, avem echipe specializate pentru montaj, finisaje si pentru intalatii de orice fel.

12. EXISTA PERICOLUL PENTRU CASA DIN LEMN SA FIE CUPRINSA DE UN INCENDIU ?

12.1 Toate casele ard, inclusiv cele din caramida, beton, piatra. Casele nu ard de la sine, ci de la improvizatii la instalatia electrica, scurt-circuite, scurgeri de gaze, etc.
12.2 Habitat-Case Bianca poate face la cererea clientilor tratamentul ignifug al structurii din lemn, care intarzie procesul de ardere pana la 1 ora, iar materialele folosite pentru placari sunt ignifuge. Un foc deschis de 1-2 ore la o structura de lemn formeaza o zgura de carbon la suprafata lemnului, fara a afecta structura de rezistenta.
12.3 Pentru persoanele care doresc masuri suplimentare de protectie, casele pot fi dotate cu instalatii de detectare a fumului si stingere a incendiilor

13. CUM SE COMPORTA CASELE DIN LEMN LA CUTREMUR ?

13.1 Structura acestor case este gandita ca un sistem spatial de cadre elastice, in baza unui calcul de rezistenta, confirmat de verificatorii de proiecte, in concordanta cu EUROCOD 5 si normativele Romanesti in vigoare.

14. PRETURILE DIN CONTRACT SUNT FIXE SAU VARIABILE ?

14.1 Daca nu se solicita modificari in timpul executiei casei, preturile si cantitatile contractate sunt respectate in totalitate. Noi ne ocupam de aprovizionarea cu materiale, de montaj, transport, manipulare, organizarea de santier. Clientul urmareste doar desfasurarea lucrarii prin dirigintele de santier.

image_pdf