Constructie eficienta energetic in centrul Bucurestiului!

Astazi va prezentam o casa parter pe structura de rezistenta din lemn in sistem timberframe, cu sarpanta din ferme industrializate, prefabricate in atelierul nostru si montate in santier.

• Peretii in sistem timberframe 45×220 mm au fost izolati la exterior cu polistiren expandat EPS 200 de 10 cm; La interior pentru izolarea termica si fonica s-a folosit 12 cm de spuma poliuretanica cu celula inchisa si 8 cm de spuma poliuretanica cu celula deschisa. Desi casa are o suprafata de doar 106 mp, iar din punct de vedere al rezistentei structura peretilor exteriori putea fi realizata dintr-o latime de 150 mm, beneficiarul ne-a solicitat folosirea unei sectiuni de 220 mm, pentru realizarea izolarii dorite.

• Acoperis realizat din ferme monopanta imbinate la noduri cu conectori multicui Mitek. Pentru izolarea acoperisului la exterior, deasupra asterelei s-a folosit polistiren expandat EPS 150 de 5 cm. Peste acesta s-a pus un rand de OSB 3 -15 mm, peste care s-a montat tabla. Cat despre izolarea la interior, s-a folosit un strat de spuma poliuretanica de 20 cm cu celula inchisa + un strat de 10 cm de spuma poliuretanica cu celula deschisa. Practic avem doua straturi de izolare si un strat de ventilare.

Casa este inchisa fonic total si prezinta o etanseitate foarte buna la aer. Multe persoane vor intreba “cum respiram in aceasta casa?”, “ne sufocam intr-o casa cu o etanseitate atat de mare?”. Pentru a evita aceste neajunsuri, beneficiarul a optat pentru un sistem de ventilatie mecanica cu recuperare de caldura (MVHR). Astfel, aportul de aer proaspat este constant, aerul se schimba permanent, iar in acelasi timp procesul de aerisire se realizeaza cu un consum foarte redus de energie. Sistemul cu recuperare de caldura ne mai ajuta cu faptul ca are filtre, cu rolul de a retine praful de la aerul care intra in casa. Pe scurt, asta inseamna o casa eficienta energetic: izolare termica foarte buna, etanseitate la aer si ventilatie cu recuperare de caldura.

CONSTRUCTIE EFICIENTA ENERGETIC IN CENTRUL BUCURESTIULUI!

proiectare_casa_lemn
casa_pe_lemn_timberframe
executie_casa_lemn
casa_BIANCA_Bucuresti
interior_casa_pe_lemn
image_pdf