CASA DE LEMN CU ACOPERIS TIP TERASA-SOLUTIA EXTINDERII UNEI CASE EXISTENTE

Va prezentam in continuare extinderea pe orizontala a unei case existente, avand in vedere ca necesitatile locative ale clientilor nostri au crescut in ultimii ani. Dorinta clientilor a fost ca sarpanta noii constructii sa fie tip terasa, pentru a se bucura de spatiul respective prin amenajarea unui acoperis verde.

Terasa din lemn

Finisaje exterioare cu siding

Pentru a evita interventiile la sarpanta casei existente, arhitectul a realizat legatura intre cele 2 constructii prin construirea unui hol de trecere, integrand cele doua cladiri intr-un mod unitar. In cadrul extinderii realizate, s-au amenajat doua dormitoare, fiecare cu baie proprie, precum si un spatiu de zi, folosit ca atelier de pictura.

Proiectare case lemn- randare

Solutia constructiva aleasa pentru noua constructie a fost structura din lemn, argumentul principal fiind rapiditatea executarii lucrarilor, precum si faptul ca locuinta existenta este tot pe structura din lemn, fiind realizata de societatea Habitat-Case Bianca in urma cu aprox. 5 ani.

Pereti din lemn framing placati cu OSB

Structura din lemn a noului corp de cladire a fost executata in sistem industrializat- prefabricat in fabrica noastra folosind tehnologia Sudura Lemnului- concept modern de asamblare a elementelor structurale din lemn cu ajutorul placilor multicui, fiind livrata in santier in sistem pachetizat si asamblata in sistem Lego: pereti tip framing si sarpanta prefabricata tip planseu din grinzi cu zabrele tip Posi-Strut, echivalentul unei placi de beton de 15cm.

Grinzi din lemn Posi Struit

Proiectul de rezistenta al structurii din lemn a fost realizat cu ajutorul software-ului RoofCon TrussCon, program de calcul structural pentru structurile din lemn, luandu-se in calcul conditiile locale de incarcari ( vant, zapada, ploaie, seism), cat si incarcarile permanente ( sapa, hidroizolatii, pergola amplasate pe terasa, etc).

Planseu din lemn Posi Struit

Termoizolarea peretilor exteriori la exterior a fost realizata cu polistiren, peste care a fost montata fatada ventilata cu aspect din lemn, iar pentru cea a peretilor interiori si a terasei s-a folosit spuma poliuretanica rigida, asigurandu-se atat bariera termica, cat si hidroizolatia terasei.

Terasa din lemn case Bianca

Prin construirea unui nou corp de casa, alipit celui vechi, clientul si-a marit spatiul deja existent cu cheltuieli mai mici decat ar presupune constructia unei case noi sau cumpararea unui apartament, asigurand intimitate celor care vor locui in noul corp de casa.

image_pdf