Casa parter cu TIMBER FRAME si POSI JOIST

BIANCA CASE LEMN a finalizat recent un proiect in Saftica-Jud.Ilfov, si anume o casa parter cu pereti TIMBER FRAME si acoperis tip terasa, realizat din grinzi POSI JOIST (combinatia lemn cu zabrele metalice POSI STRUT).

Casa are o suprafata de 262 mp, compusa din living, bucatarie, 4 dormitoare, 4 bai, o camera tehnica si 2 garaje.

Peretii din lemn TIMBER FRAME si grinzile POSI JOIST au fost proiectate in programul de desen si calcul structural PAMIR, in conformitate cu Anexele Nationale si Eurocod 5. Aceste elemente structurale au fost realizate in sistem industrializat/prefabricat in atelierul de productie cu utilaje profesionale si la final transportate in santier, in vederea efectuarii montajului conform proiectului DDE.

Pentru structura de rezistenta a fost utilizat lemn ecarisat de rasinoase, certificat clasa rezistenta C24, tratat ignifug si impotriva cariilor.

Rezultatul 💯 garantat ❗

✅ Peretii din lemn realizati in sistem TIMBER FRAME 45×150 mm si placati cu OSB3 12 mm, cu rol de contravantuire, asigura cele mai inalte exigente privitoare la izolarea fonica si capacitatea portanta a peretilor, cu utilizarea optima a materialelor si a costului.

✅Planseul realizat din grinzi POSI JOIST are o suprafata totala de 287 mp si ofera posibilitatea introducerii tuturor instalatiilor (electrice, termice, sanitare, utilitati, sisteme pentru ventilatie mecanica și recuperare a caldurii MVHR), iar accesul pentru servisare si mentenanta tuturor instalatiilor este facil.

Planseul de 287 mp realizat din grinzi POSI-JOIST are greutate redusa, inlocuieste cu succes placa de beton si permite deschideri mari, fara reazeme intermediare.
In plus, ofera:

✅ Rigiditate sporita si vibratii minime in planseu
✅ Consum redus de lemn comparativ cu grinzile traditionale
✅ Posibilitatea introducerii tuturor instalatiilor in interiorul planseului
✅ Perspectiva supraetajarii/mansardarii cu inca un nivel la constructia actuala
✳️ Timp record de executie/montaj – proiect finalizat în 7 zile.

image_pdf